Veiligheid (vervolg Homepagina)

Een aantal belangrijke hygiëneregels:

  1. Geen huisdieren in de behandelruimte.
  2. Werkkleding van de pedicurepraktijk wordt op 95° C gewassen, waarbij de was goed schoon wordt en geen micro-organismen achterblijven, zoals bv. schimmelsporen.
  3. De voeten worden voor, tijdens en na de behandeling grondig gedesinfecteerd.
  4. Bij elke cliënt draagt de pedicure nieuwe handschoenen, een nieuw mond- neusmasker en een nieuwe schort.
  5. Voor iedere cliënt worden nieuwe mesjes gebruikt en biologisch afbreekbare wegwerphanddoeken.
  6. De pedicure draagt tijdens freeswerk met de nattechniek een schort, een bril en een mond-neusmasker. Door gebruik te maken van een freesmotor met de nattechniek zullen huidschilfertjes voor het grootste deel met het water worden opgevangen en niet door de lucht dwarrelen.
  7. De werktafel met flesjes, de freesmotor en loupelamp worden na elke cliënt gedesinfecteerd.
  8. Instrumenten worden na elke cliënt gereinigd en gedesinfecteerd in een ultrasoon (techniek met geluidsgolven), dan worden ze afgespoeld met water.  Dit wordt afgerond met het aan de lucht laten drogen op een schone (wegwerp)doek.

* * *

Regels voor de veiligheid:

Zo is bijvoorbeeld de trap van Atteljee Ingel voorzien van een leuning en antislipstrips, is er een toilet aanwezig, zijn de praktijkmuren licht van kleur en afwasbaar, is de praktijk voorzien van geaarde stopcontacten en goede verlichting (in dit geval LED met de sterkte van daglicht) en heeft beschikking over een voldoende groot brandblusapparaat dat jaarlijks gecontroleerd wordt en iedere vijf jaar vervangen.

Terug naar Home