Naast de reguliere voetbehandeling ben ik als medisch pedicure gespecialiseerd in het behandelen van de diabetische voet, reuma voet, spastische voet, verwaarloosde voet en overige risicovoet. Momenteel heeft Atteljee Ingel een cliëntenstop voor mensen met risicovoeten zoals hierboven genoemd.

∗ ∗ ∗

Met mijn diploma medisch pedicure ben ik tevens gespecialiseerd in specialistische technieken:

Voor ingroeiende nagels kan ik een nagelbeugel op maat maken (Ross Fraser nagelbeugel). Bij een ingroeiende nagel drukt de nagelhoek in de voethuid wat pijn veroorzaakt. Vaak heeft een ingroeiende nagel een grotere kromming. Een nagelbeugel tilt de nagelhoek iets omhoog waardoor de nagelhoek geen contact maakt met de voethuid en de pijnklachten van een ingroeiende nagel direct verdwijnen. Daarnaast corrigeert de nagelbeugel na een aantal maanden de afwijkende nagelvorm. De nagel wordt vlakker van vorm waardoor de pijnklachten ook zonder beugel niet meer aanwezig zijn.

Afgebroken/gescheurde nagels kan ik repareren met geltechniek, dit is een reparatietechniek. Met een kunststofgel modelleer ik uw nagel in originele staat, deze nieuwe nagel wordt uitgehard onder een speciale lamp. Deze methode voorkomt dat de nagel gaat ingroeien en pijnklachten veroorzaakt. Daarnaast geeft een gelnagel een cosmetisch goed resultaat .

Bij pijnlijke plekken aan tenen kan een siliconen orthese gemaakt worden om deze plekken te ontlasten en eventueel de stand van de tenen te corrigeren. De orthese moet een dag uitharden voor gebruik.

Een tijdelijke oplossing voor pijnlijke drukplekken is het gebruik van vilttherapie. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt tijdens het uitharden van de orthese.

∗ ∗ ∗

Door een aanvullende cursus kan ik schimmelnagels behandelen met LCN Wild Pedique Silver Plus gel.
Deze kunststofgel is bijzonder elastisch om de afwikkeling van de voet optimaal te kunnen volgen en om drukbelasting op de teennagels aan te kunnen. Bovendien bevat Wild Pedique Silver Plus gel een zeer effectief anti-schimmel component. Daarnaast geeft een gelnagel een cosmetisch goed resultaat.

Terug naar Home